Gud har tålamod med dig

Dagens bibeltext visar att Gud har stort tålamod med oss. Läs de uppmuntrande orden här i 2 Petrus 3:9; ”Jehova är inte långsam med avseende på sitt löfte, så som några betraktar det som långsamhet, utan han är tålmodig mot er, eftersom han inte vill att någon skall drabbas av förintelse utan att alla skall nå fram till sinnesändring.” 2 Petrus 3:9 Nya världens översättning.

Gud har tålamod med oss människor

Uppskattar du Guds tålamod med oss människor? Vi lever i en stressad värld och möter ofta otåliga människor. Vi känner oss ledsna när människor behandlar oss bryskt och hänsynslöst. Men Gud är långt ifrån sådan mot dig. Som du läser i 9:e versen här i 2:a Petrus brev så vill han så klart inte att vi drabbas av förintelse, eller att det går dåligt för oss i livet. Han vill ditt allra bästa och att du får leva ett lyckligt liv. Så hur kan vi visa tacksamhet för Guds tålamod med oss?

Ett fint sätt att visa tacksamhet för Guds tålamod är att du lär känna honom genom att läsa om honom i Bibeln. Lär dig mer om Guds tålamod och hans andra fina egenskaper genom att klicka på länken här: Gratis Bibelkurs på en plats och tid som du själv bestämmer

Mer nyttig information: