Var kommer Jesus Kristus ifrån? | Dagens bibeltext 2016-09-05

jesus-kristus-israel
Kom Jesus Kristus från Israel eller från himlen?

Var kommer Jesus Kristus ifrån? Jesus Kristus kommer från den värld där Gud och änglarna finns, den andliga världen som vi brukar kalla ”himlen”. Det betyder inte den fysiska himlen vi känner till i vårt universum. Hur kan vi då bevisa var att Jesus kommer från Gud och att han är skapad av Gud?

Dagens bibeltext från Kolosserna 1:15 kommer att ge dig ett tydligt svar på den fråga. Vi läser versen: ”Han är den osynlige Gudens avbild, den förstfödde av all skapelse” Kolosserna 1:15
Som du ser här i vers 15 så är Jesus Kristus skapad av Gud själv. Kristus är den enda skapelse som direkt har skapats av Gud. Eftersom Gud befinner sig i det andliga universum, ”himlen” så förstår vi logiskt att Jesus Kristus kommer därifrån.
Hur kan det vara uppmuntrande för oss att veta att Jesus Kristus kommer från himlen? En sak är att, eftersom Jesus Kristus är insatt som Kung i Guds kungarike så kan vi vara säkra på att denna världsregering snart tar över makten på jorden och gör jorden till en fredlig plats att leva på.
Mer läsning: